Slottssås med ansjovisBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Slottssås med ansjovis

  • 0 voting
    0Recension
    • 10 min

    • 8 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 0.50 dl

      Portvin
    • 0.50 dl

      Sherry el. Madeira
    • 3 msk

      Oxfond (konc.)
    • 2 tsk

      Soja
    • 3 dl

      Grädde (matlagnings-)
    • 4 styck

      Ansjovisfiléer (rensade)
    •  

      Peppar
    •  

      Matlagningsmjöl
  • Gör så här:
    1. Häll portvin, sherry, fond och soja i en kastrull och låt småkoka i cirka 5 minuter.

    2. Mosa ansjovisfiléer och vispa ner dem tillsammans med grädde i såsen. Låt småkoka i ytterligare 3 minuter.

    3. Smaka av med peppar. För tjockare sås, vispa ner en lite matlagningsmjöl. Låt koka i 3 minuter.


KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Såsen passar bra till kötträtter.

Kommentar
Liknande recept
Om oss