Sparrissoppa (förrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Sparrissoppa (förrätt)

  • 1 voting
    1Recension
    • 30 min

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 1 kilo

      Grön sparris (färsk)
    • 4 styck

      Salladslök
    • 2 dl

      Vitt vin (torrt)
    • 2 msk

      Lantbuljong (ekologisk)
    •  

      el. konc. grönsaksfond
    • 1 liter

      Vatten
    • 2 kruka

      Koriander (färsk)
    • 4 styck

      Pilgrimsmusslor
    • 2 msk

      Smör till stekning
    • 2 msk

      Olivolja till stekning
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Ansa sparris och skär ner till 1 cm stora bitar. Grovhacka salladslök.

    2. Hetta upp olivolja i en tjockbottnad kastrull. Fräs sparris och salladslök någon minut.

    3. Slå på vin, vatten och buljong. Låt småputtra cirka 10 minuter.

    4. Grovhacka koriander och lägg i kastrullen. Mixa med mixerstav. Salta och peppra.

    5. Hetta upp smör i en stekpanna. Salta och peppra pilgrimsmusslor. Stek på halvhög värme cirka en halv minut på varje sida.

    6. Serveringsförslag: Trä pilgrimsmussla på rosenstjälk. Lägg över soppskålen.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Passar till

Att tänka på när du väljer passande dryck

Gröna rätter med sälta är sällan kraftigt salta. Rätterna är ofta gränsfall till att klassas som neutrala eller smakrika.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Sparrissoppa

Sparrissoppa

30 minMedel

Om oss