Sparrissoppa med löjromsgrädde

Sparrissoppa med löjromsgrädde

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 300 gram

      Grön sparris (färsk)
    • 1 styck

      Gul lök
    • 1 msk

      Smör
    • 8 dl

      Kycklingbuljong
    •  

      el. vatten + konc. fond
    • 1 dl

      Vitt vin
    • 3 dl

      Grädde
    • 2 dl

      Vispgrädde
    • 50 gram

      Löjrom
  • Gör så här:
    1. Skala och skiva lök och sparris. Smält smör i en stor kastrull. Fräs löken och sparrisen utan att den får färg.

    2. Slå på vin. Låt koka in. Slå på bujong. Låt det koka i cirka 10 minuter.

    3. Häll i grädde. Koka upp. Mixa slätt i en mixer eller med mixerstav. Smaka av med salt och peppar.

    4. Lättvispa vispgrädde. Vänd i löjrom. Servera till soppan.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Sparrissoppa

Sparrissoppa

30 minMedel

1 voting
Sparrissoppa (förrätt)
Om oss