Skånsk potatis (råstuvad potatis)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Skånsk potatis (råstuvad potatis)

  • 0 voting
    0Recension
    • 35 min

    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 800 gram

      Potatis
    • 1 styck

      Gul lök
    • 3.50 dl

      Standardmjölk
    •  

      Smör el. margarin
    •  

      Salt & peppar
    •  

      Matlagningsmjöl
    • Tillval:
    • 1 tsk

      Soja
  • Gör så här:
    1. Skala potatis och skär i tärningar. Skala och finhacka lök.

    2. Hetta upp matfett i en stekgryta. Bryn potatisen cirka 5 minuter. Rör om. Sänk värmen något och tillsätt löken. Fräs löken ett par minuter.

    3. Salta och peppra försiktigt. Häll på större delen av mjölken. Låt sjuda under lock cirka 15 minuter tills potatisen är mjuk. Rör om då och då, för att inte bränna vid.

    4. Tillsätt ev. lite matlagningsmjöl för tjockare konsistens. Låt småkoka i 3-5 minuter. Om för tjockt, späd med lite mjölk. Färgsätt ev. med lite soja.
      Smaka av med salt och peppar.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

PASSAR T.EX. TILL

Kalmarlåda med skånsk potatis

Kalmarlåda med skånsk potatis

  • 50 min
  • 16 Ingredienser
  • Medel
Kockens tips!

Skånsk potatis passar väl bl.a. till klassisk husmanskost såsom kalmarlåda, till bräckt skinka, korv etc. Soja ingår inte i original. Vill man ha krämigare smak kan grädde ersätta mjölk. Har man överbliven kokt potatis kan denna ersätta den råa.

Kommentar
Liknande recept
Om oss