SherrysåsBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Sherrysås

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    1 Satser à 8 dl

    • Sås:
    • 1.50 msk

      Rödlök (hackad)
    • 1 msk

      Persilja (grovhackad)
    • 1.50 msk

      Smör
    • 2 dl

      Sherry (torr)
    • 2 msk

      Fiskfond (konc)
    • 2.50 dl

      Vispgrädde
    • 1 krm

      Citronpeppar
    • 0.50 msk

      Vetemjöl
    • 2.50 dl

      Crème fraiche
    • 1 krm

      Kajennpepparpulver
    • 1.50 msk

      Smör (kallt)
    • 15 gram

      Basilika
  • Gör så här:
    1. Grovhacka persilja.
      Skala och finhacka lök.
       
    2. Fräs lök och persilja i hälften av smöret i ett par minuter utan att bränna. Tillsätt sherry och fond och koka ner till halv mängd. Tillsätt grädde och citronpeppar. Låt småkoka i 5 minuter.
       
    3. Sila över såsen i en ny kastrull.
      Blanda mjöl med lite vatten och vispa ner.
      Låt koka upp. Tillsätt créme fraiche och låt småkoka under vispning i 5 minuter.
       
    4. Smaka av med cayennepeppar och salt.
      Vispa ner kallt smör klickvis.
      Tillsätt basilika och kör med en stavmixer.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Citronlax med sherrysås
Om oss