Shanghai beefBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Shanghai beef

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min( + 10 h )

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 500 gram

      Ryggbiff
    • Marinad:
    • 1 styck

      Gul lök
    • 1 msk

      Ingefära (färskriven)
    • 1 msk

      Strösocker
    • 1 msk

      Soja (kinesisk)
    • 2 tsk

      Maizena
    • 1 msk

      Worcestershiresås
    • 1 dl

      Tomatketchup
    • 1 tsk

      Sesamolja
    • 1 tsk

      Sambal oelekpasta
    • Tillbehör:
    • 150 gram

      Pak Choy
    • 3 styck

      Salladslök
    • 3 dl

      Jasminris
  • Gör så här:
    1. Dag 1 Marinera: Skala och finhacka lök.
      Riv ingefära. Blanda marinadingredienser i en plastpåse. Skiva köttet i portionsbitar och stoppa ner det i påsen. Knyt ihop.
      Låt stå svalt över natt.

    2. Dag 2 Koka ris: enl. förpackning.
      Ansa och skär salladslök i bitar.

    3. Sås: Ta ut köttet ur påsen och skrapa av marinaden. Häll marinaden i en kastrull och värm upp den på svag värme.

    4. Tillbehör: Skiva salladslök. Koka upp vatten och förväll pak choy och salladslök 2-3 minuter, eller ångkoka dem 3-5 min.

    5. Steka: Hetta upp matfett i stekpanna på medelhög värme och stek köttet 2-3 min på var sida.

    6. Lägg köttet på grönsaker. Häll på marinad.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Oxköttsrätter är oftast smakrika. Dels är köttet smakrikt, dels tillbehören. En klassiker är t.ex. den mustiga köttgrytan Boeuf bourguignon som är full av smaker. Marineringar brukar vara smakrika och vin i rätten gör sitt till smakrikedomen.  LÄS MER
Kockens tips!

Shanghai är Kinas största stad. I staden bor nästan 18 miljoner människor. Även trakten runt staden är mycket folkrik och består mest av uppodlad jordbruksmark.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Canton Beef

Canton Beef

20 minMedel

Om oss