17 Ingredienser
Enkelt
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
4 portioner
1 msk
Misopasta (mörk)1 dl
Tonfisk MSC-märkt1 styck
Limeskal (zest)1 styck
Lime (färskpressad)1 msk
Sesamolja1 dl
Alger (torkad) eller Nooriblad1 dl
Sesamfrön250 gram
Mango (fryst)100 gram
Sallad (blandad)1 knippe
Salladslök1 msk
Olivolja till stekning100 gram
Sallad (blandad)1 dl
Alger (torkad) eller Nooriblad1 knippe
Koriander (färskhackad)1 tsk
Salt & vitpeppar250 gram
Avokado(fryst)600 gram
Tonfisk MSC-märktSallad: Tina mango och avokado (går självklart även att använda färsk). Skölj sallad, skiva lök, koriander och riv skal och pressa juice ur lime. Blanda samman allt. Ringla över sesamolja, strö över flingsalt & peppar.
Misomajo: Blanda och smaka av.
Tonfisk: Tina fisken om den är fryst, torka av den så att den är torr. Häll ut sesamfrön på en tallrik med salt och peppar. Vänd tonfisken i fröna. Låt en stekpanna bli riktigt het. Häll i olja och stek tonfisken hastigt på bägge sidor.
Tonfisken ska få färg på ytan men vara rå inuti, kolla ändarna så att de fortfarande är rosa. Hur länge beror på hur stor bit man har, men tänk på att den fortsätter att tillagas även efter. Så stek en fin yta och ställ av pannan från plattan.
Föredrar man den mer genomstekt så låter man den gå längre i pannan. Genomstekt tonfisk kan bli ganska torr, men det kan man bara kompensera med en kall sås.
Skiva upp tonfisken och servera med sallad och misomajo. Strö över torkade alger (kan uteslutas).
KOCK: Kristin JohanssonKristin Johansson
Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu