Grillad tonfisk med wasabiBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Grillad tonfisk med wasabi

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 600 gram

      Tonfisk (albacor)
    • 1 knippe

      Grön sparris (färsk)
    • 1 styck

      Paprika (röd)
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    • 0.80 kilo

      Potatis
    • 50 gram

      Smör
    • 1 dl

      Mjölk
    • 20 gram

      Wasabipasta
    • Sås:
    • 2 dl

      Grädde
    • 1 msk

      Majsstärkelse
  • Gör så här:
    1. Koka potatis tills den blir mjuk. Värm mjölk i en kastrull.

    2. Salta och peppra tonfisk. Lägg i het grillpanna cirka 5 minuter. Vänd efter halva tiden.

    3. Kärna ur paprika och skär i 4 delar. Grilla i grillpanna till fin färg.

    4. Koka sparris i 3 minuter. Grilla sedan i grillpanna.

    5. Mosa potatis med mjölk och smör. Blanda ner wasabi lite i taget och smaka av ofta, wasabi är mycket stark.

    6. Värm grädde i en kastrull. Smaka av med wasabi. Red med majsstärkelse till en lagom koncistens.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Med iPiniumplatta

Att tänka på när du väljer passande dryck

För att räknas som kryddig rätt skall kryddigheten vara utmärkande. Hit räknas i första hand kryddheta rätter, dvs det finns tillbehör som pepparrot, chili e.d. med i rätten som ger hetta i munnen. I andra hand innefattas tydligt kryddiga rätter, men som inte ger direkt hetta och som i övrigt inte ä  LÄS MER
Kommentar
Om oss