Barbarekryddad kycklingfilé med mangosallad

Barbarekryddad kycklingfilé med mangosallad

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 20 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 4 styck

      Kycklingbröst
    • 1 tsk

      Svartpeppar
    • 0.50 tsk

      Citronpeppar
    • 0.50 tsk

      Kajennpepparpulver
    • 1 tsk

      Paprikapulver
    • 0.50 tsk

      Curry
    • 0.50 tsk

      Chilipulver
    • 0.50 tsk

      Koriander (mald/stött)
    • 0.50 tsk

      Ingefära (mald)
    • 0.50 tsk

      Vitlökspulver
    • 0.50 krm

      Muskot (riven)
    • 0.50 tsk

      Kryddpeppar
    • 1 tsk

      Salt
    • Tillbehör:
    • 5 dl

      Couscous
    • 3 dl

      Vatten
    • 0.50 dl

      Rapsolja (neutral)
    • 1 msk

      Citronjuice
    • 150 gram

      Mango (fryst)
    • 100 gram

      Morot (finriven)
    • 100 gram

      Rödlök (hackad)
  • Gör så här:
    1. Sätt ugn på 120°C.

    2. Mixa alla kryddorna och gnid in kycklingfiléerna med blandningen.

    3. Stek kycklingen på båda sidor så de får färg. Lägg dem sedan på lånpanna som är oljad. Baka i ugn cirka 20 minuter.


    4. Koka upp vatten med salt, svartpeppar och rapsolja. Tillsätt couscous och rör runt.

    5. Lägg upp couscous i en skål och rör så det inte klumpar sig. Vänd ner de övriga ingredienserna och smaksätt med citronsaft.

KOCK: KocklandslagetKocklandslaget

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrik kryddning och smakrika tillbehör är vanligt till neutralt smakande fågel som kyckling och kalkon. Grytor är oftast smakrika, liksom asiatisk wokad mat. Mångfalden smakupplevelser är stor, vilket gör dryckesvalet mer utmanande.  LÄS MER
Kommentar
Om oss