Senapsstekt tuppbröst med prästost och vitkålBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Senapsstekt tuppbröst med prästost och vitkål

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 800 gram

      Tuppbröstfilé
    • 2 msk

      Dijonsenap
    • 8 skiva

      Präst (hårdost 31%)
    • 1 dl

      Polentagryn
    • 2 msk

      Smör till stekning
    • 0.50 huvud

      Vitkål
    • 1 tsk

      Kummin (mald)
    • 30 gram

      Smör
    • 3 dl

      Kalvbuljong
    • 3 dl

      el. vatten + konc. fond
    • 1 dl

      Grädde
    • 2 tsk

      Sirap
    •  

      Persilja (grovhackad)
  • Gör så här:
    1. Skär ett snitt i tuppbröst längs med ena kanten. Lägg i 2 skivor prästost, vik ihop. Pensla med dijonsenap runt om. Rulla i polenta så det täcker.

    2. Skär vitkål i mindre bitar. Lägg i en vid kastrull tillsammans med smör, sirap och kummin. Bryn långsamt på medelvärme tills kålen får en brun färg.

    3. Slå på kalvbuljong och grädde. Koka i tio minuter på svag värme tills det har reducerat till hälften.

    4. Lägg en generös klick smör i en stekpanna och stek ungefär 6-7 minuter på varje sida på medelvärme. (Kontrollera innertemperatur som ska vara 70°C.)

    5. Skär upp bröstet och lägg på kålen. Strö över hackad eller plockad persilja. Servera med kokt potatis.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Passar till

Kokt potatis - grundrecept

Kokt potatis - grundrecept

  • 30 min
  • 2 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrik kryddning och smakrika tillbehör är vanligt till neutralt smakande fågel som kyckling och kalkon. Grytor är oftast smakrika, liksom asiatisk wokad mat. Mångfalden smakupplevelser är stor, vilket gör dryckesvalet mer utmanande.  LÄS MER
Kommentar
Om oss