Broccolifrittata med prästost och rödlök

Broccolifrittata med prästost och rödlök

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 6 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 6 styck

      Ägg
    • 2 dl

      Grädde
    • 400 gram

      Broccoli
    • 50 gram

      Präst (hårdost 31%)
    • 1 styck

      Rödlök
    • 1 msk

      Smör
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 150°C.
       
    2. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Skär ner broccoli i mindre bitar. Koka 1-2 minuter i vattnet. Kyl av snabbt i kallt vatten.
       
    3. Skala och skiva rödlök. Stek i smör.
       
    4. Knäck ägg. Blanda med grädde. Blanda i ost, broccoli och rödlök. Krydda med salt och peppar.
       
    5. Klä en lagom stor form med bakplåtspapper. Häll i smeten. Baka i ugnen cirka 30 minuter.
       
    6. Låt svalna något. Servera.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kraftfulla salladsrätter är ofta tillagade rätter med tillsats av feta ingredienser t.ex. grädde i gratänger. Tillagade grönsaker blir lätt neutrala vid tillagning. Är kryddningen dessutom mild blir rätten neutral. Det är dock vanligt att sta  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
Om oss