Senapsgriljering av julskinka (senapsgriljera)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Senapsgriljering av julskinka (senapsgriljera)

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 6 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    1 Sats

    • 1 styck

      Ägg (gula)
    • 2 dl

      Senap
    • 0.50 msk

      Sirap
    • 1 msk

      Potatismjöl
    • 3 msk

      Ströbröd
    •  

      Kryddnejlika
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 200-225°C.
       
    2. Skär bort svålen på skinkan, men behåll fettet. Lägg skinkan i en långpanna. Klappa fettet med en handduk så fastnar griljeringen bättre. 
       
    3. Rör ihop äggula, sirap, senap och potatismjöl. Låt stå en stund för att tjockna.
       
    4. Stryk smeten på skinkan och strö över ströbröd.
       
    5. Sätt in i ugn tills den har fått gyllenbrun färg (10-15 minuter).
       
    6. Skär ett rutönster och dekorera med kryddnejlikor.

KOCK: PiaPia

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Passar till

Griljerad kokt julskinka utan ben

Griljerad kokt julskinka utan ben

  • 3 h
  • 12 Ingredienser
  • Medel
Kockens tips!

En klassisk giljering består endast av senap och äggula. Numera förekommer olika smakvarianter med tillsats av honung, sirap, örter, glöggkryddor, ingefära m.m. Potatismjöl kan man tillsätta för att få en stabilare kräm och därmed tjockare panering.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Senapsgriljering

Senapsgriljering

20 minMedel

0 voting
Vegetarisk julskinka
Om oss