SenapsgriljeringBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Senapsgriljering

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 6 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    1 Sats

    • 1 styck

      Ägg (gula)
    • 2 dl

      Senap
    • 0.50 msk

      Sirap
    • 1 msk

      Potatismjöl
    • 3 msk

      Ströbröd
    •  

      Kryddnejlika
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 200-225°C.

    2. Rör ihop äggula, sirap, senap och potatismjöl. Låt stå en stund för att tjockna.

    3. Stryk smeten på varan (skinkan) och strö över ströbröd.

    4. Sätt in i ugn tills den har fått gyllenbrun färg (10-15 minuter).

KOCK: PiaPia

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Passar till

Kockens tips!

En klassisk giljering består endast av senap och äggula. Numera förekommer olika smakvarianter med tillsats av honung, sirap, örter, glöggkryddor, ingefära m.m. Potatismjöl kan man tillsätta för att få en stabilare kräm och därmed tjockare panering.

Kommentar
Liknande recept
Om oss