Sataymarinerade fläskfiléspettBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Sataymarinerade fläskfiléspett

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min( + 10 h )

    • 5 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    8 Antal spett

    • 400 gram

      Fläskfilé
    • 150 gram

      Sataysås
    • 0.50 msk

      Majsolja
    •  

      Grillspett av trä
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Skär fläskfilén i tunna skivor och lägg i en plastpåse med sataysås, utspätt med lite majsolja. Låt marinera över natten i kylskåp. Spara en del av såsen, för att användas som dippsås.

    2. Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen). Lägg grillspett av trä i vatten helst 1 tim, så brinner de inte upp av grillen, alternativt lägg aluminiumfolie mellan pinne och grill. Ta ut köttet och låt det bli rumstempererat.

    3. Trä köttbitarna på träspett. Grilla hastigt 1-3 minuter på var sida tills de fått fin färg. Grilltid beroende av skivornas tjocklek. Köttet skall vara precis genom­stekt, inte mer. Salta/peppra vid behov.

    4. Servera med sataysås att dippa köttet i.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

PASSAR TILL

Kokt ris - grundrecept

Kokt ris - grundrecept

  • 20 min
  • 7 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Fläsk- och korvrätter är i allmänhet kraftfulla och smakrika. Framdelskött som karré och revbensspjäll är fett- och kalorikt samt smakrikt. Kovar mestadels likaså. Sådant kött kombineras gärna med andra kaloririka och smakrika eller   LÄS MER
Kockens tips!

Denna rätt kan serveras som huvudrätt, men passar bättre som plockmat. Som huvudrätt dubbleras ingrediensmängden. Rätten är vanlig som s.k. "streetfood" i t.ex. Malaysia och kan även lagas på kyckling eller oxkött.

Kommentar
Liknande recept
Om oss