Sashimi - rå fiskrätt (förrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Sashimi - rå fiskrätt (förrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 6 min

    • 4 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 300 gram

      Vitfisk (filé)
    • 1 styck

      Schalottenlök
    • 4 msk

      Soja (japansk)
    •  

      Wasabipasta
  • Gör så här:

    Detta är en förenklad sashimi (=råa fiskfiléer), som går väldigt fort att laga.

    1. Skär fiskfiléerna i tunna skivor.
      Finhacka löken.

    2. Lägg upp fisken på tallrik, garnera med lök och häll soja över.

      Servera en klick wasabipasta till maten.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrika råa fiskrätter är bl.a. gravad fisk, sushi och olika sillsallader. Gravad fisk är som regel tydligt salt-söt och sillsallader har ofta bred smakupplevelse. Sushi räknas till denna grupp pga av tillbehören. Soja ger sälta, inlagd ingef&  LÄS MER
Kockens tips!

Sashimi, som på japanska betyder råa fiskfiléer, är den vanligaste entrérätten i Japan. Sushi är ett särskilt sätt att servera sashimi på, dvs fisken läggs på ett smaksatt ris. Utmärkande för all japansk mat är att man vill bevara råvarornas naturliga smak.

Kommentar
Om oss