SaffransrisottoBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Saffransrisotto

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 10 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    2 Antal portioner

    • 1.50 dl

      Avorioris
    • 0.50 styck

      Gul lök
    • 0.50 dl

      Vitt vin (torrt)
    • 0.50 styck

      Hönsbuljongtärning
    • 3 dl

      Vatten
    • 0.50 gram

      Saffran
    •  

      Salt
    •  

      Matfett till stekning
    • Tillval:
    •  

      Parmesan (till garnering)
    •  

      Ger ca 2 dl/portion
  • Gör så här:
    1. Skala lök och finhacka.
       
    2. Hetta upp matfett i en kastrull och fräs löken mjuk på medelvärme i ca 1 min.
       
    3. Sänk till medellåg värme och tillsätt riset, låt det fräsa några minuter.
      Häll på vinet och låt det koka in.
       
    4. Tag en annan kastrull och koka samtidigt upp vatten+fond. Häll saffran i buljongen och blanda sedan ner den heta buljongen i riset och låt den koka in. Salta.

      När risotton är färdig skall grynen vara mjuka och krämiga.
       
    5. Garnera gärna risotton med hyvlad parmesanost.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Varför inte lyxa till semestern med saffransrisotto? Passar till kött och fisk.

Kommentar
Liknande recept
Om oss