Saffransrisotto med kräftstjärtarBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Saffransrisotto med kräftstjärtar

  • 0 voting
    0Recension
    • 35 min

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 2 styck

      Schalottenlök
    • 3 dl

      Avorioris
    • 2 msk

      Smör
    • 2 dl

      Vitt vin (torrt)
    • 7 dl

      Vatten
    • 2 msk

      Grönsaksfond (konc)
    • 0.50 gram

      Saffran
    • 100 gram

      Västerbottenost (31%)
    • 200 gram

      Kräftstjärtar (burk exkl spad)
    •  

      Salt & vitpeppar
  • Gör så här:
    1. Skala och finhacka lök.

    2. Smält smör i en stekkastrull. Lägg i lök och ris och fräs det någon minut.

    3. Tillsätt vin, vatten, fond och saffran. Låt småkoka på låg värme cirka 20 minuter. Rör om var 5:e minut så att riset inte fastnar i botten. Låt det inte koka torrt.

    4. Riv ost och skala krätfstjärtar om så behövs. Tillsätt ost och kräftstjärtar till risotton strax före servering. Smaka av med salt och peppar.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Fungerar som tillbehör till mat, eller som enkel ensamrätt. I det senare fallet bör ingrediensmängderna ökas.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Saffransrisotto

Saffransrisotto

40 minEnkelt

Om oss