Pilgrimsmussla med saffransrisotto (förrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Pilgrimsmussla med saffransrisotto (förrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 5 min

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 8 styck

      Pilgrimsmusslor
    •  

      Salt & peppar
    •  

      Smör el. margarin
    • Saffransrisotto:
    • 0.50 styck

      Gul lök
    • 1.50 dl

      Avorioris
    • 3 msk

      Smör
    • 1 dl

      Vitt vin (torrt)
    • 1 gram

      Saffran
    • 3 dl

      Kycklingbuljong
    • Tillbehör:
    • 4 msk

      Forellrom
    • 2 msk

      Gräslök (hackad)
  • Gör så här:
    1. Skala löken och finhacka den.
      Hetta upp smör i en kastrull och fräs
      löken på medelhög värme i ca 1 min.
      Sänk till medellåg värme och tillsätt riset, låt det fräsa några minuter.
      Häll på vinet och låt det koka in.
       
    2. Tag en annan kastrull och koka upp kycklingbuljong. Häll saffran i buljongen och blanda sedan ner den heta buljongen i riset och låt den koka in. När risotton är färdig ska grynen vara mjuka och krämiga.
       
    3. Stek pilgrimsmusslorna hastigt i smör tills de får fin färg. Salta och peppra.
       
    4. Lägg risotton i små högar och lägg en pilgrimspussla på varje hög. Dekorera med en halv matsked forellrom och lite hackad gräslök. Servera.
       

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Skaldjur förekommer ofta som del av en smakrik rätt, eller så är tillbehören smakrika. Smakrikedomen är ofta stor, salt, surt, sött och kryddigt huller om buller. Så snart många smaker finns representerade i maträtten, blir   LÄS MER
Kommentar
Om oss