Saffranspannkaka med fårostBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Saffranspannkaka med fårost

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 500 gram

      Risgrynsgröt (färdig)
    • 0.50 förp.

      Saffran
    • 1 styck

      Skal från citron
    • 2 styck

      Ägg
    • 2.50 dl

      Grädde
    • 1 tsk

      Sambal oelekpasta
    • 1 msk

      Vetemjöl
    • 200 gram

      Fetaost
    •  

      Matfett till ugnsform
    • Tillval:
    •  

      Tigerräkor
  • Gör så här:
    1. Tillaga gröt enligt separat recept om detta inte finns färdigt. Tilläggstid ca 1 timme.

    2. Sätt ugnen på 200°C.
      Riv citronskal.
      Blanda i en bunke gröt, saffran, citronskal ägg, grädde, sambal och mjöl. Blanda väl.

    3. Smöra en pajform med låg kant.
      Häll i grötbladningen.
      Smula över osten.
      Sätt in i ugn i 30 minuter.

    4. Som tillval kan man halstra (steka) några tigerräkor i torr panna och garnera pajen med, samt finstrimla grönkål över.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

PASSAR TILL

Risgrynsgröt

Risgrynsgröt

  • 1 h
  • 14 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Gröna rätter är oftast smakrika. Salta, syrliga, söta och beska (sallad) ingredienser och smaksättare blandas om vartannat i såväl naturella som tillagade rätter. Antalet ingredienser är ofta många i en sallad. Sallader är ofta kraftfulla,   LÄS MER
Kockens tips!

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Gotländsk saffranspannkaka
0 voting
Fårost med dadelhonung
Om oss