RisgrynsgrötBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Risgrynsgröt

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 10 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1.50 dl

      Rundkornigt ris
    •  

      eller
    •  

      Långkornigt ris
    • 3 dl

      Vatten
    • 0.50 tsk

      Salt
    • 1 styck

      Kanelstång (10cm)
    • 8 dl

      Mjölk
    • 1 msk

      Strösocker
    • Tillbehör:
    •  

      Kanel (mald)
    •  

      Smör
  • Gör så här:
    1. Blanda ris, vatten, kanelstång och salt i en kastrull. Låt koka under lock på medellåg värme i ca 10 minuter.

    2. Häll i mjölken och låt koka om på nytt och låt gröten svälla under lock på medellåg värme i ca 40 minuter utan omrörning. Smaksätt med sockret.

    3. Servera gröten med socker, kanel, smör och lite mjölk. Gröten passar också bra med kall sylt eller saftsoppa.

KOCK: SofiaSofia

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Använd grötrester

Ris à la Malta (efterrätt)

Ris à la Malta (efterrätt)

  • 30 min
  • 13 Ingredienser
  • Enkelt
Kockens tips!

Tips! I Ris á la Malta kan det vanliga riset bytas ut mot överbliven risgrynsgröt. Den blir då ännu krämigare.

Kommentar
Om oss