Saffranskorpor med chokladBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Saffranskorpor med choklad

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 1 styck

      Ägg
    • 1 dl

      Råsocker
    • 50 gram

      Smör (rumsvarmt)
    • 0.50 gram

      Saffran
    • 25 gram

      Sötmandel
    • 30 gram

      Mörk choklad
    • 2.50 dl

      Vetemjöl
  • Gör så här:
    1. Värm ugnen till 200°C.

    2. Vispa ägg, socker och saffran ljusgult och poröst. Klicka i det mjuka matfettet och låt det vispa med mot slutet. Tillsätt nötter, choklad och mjöl. Rör snabbt ihop till en deg.

    3. Forma degen med mjölade händer till två längder, lika långa som plåten. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Platta till degen med fingertopparna. Baka mitt i ugnen cirka 20 minuter.

    4. Skär längderna i sneda bitar och låt sedan kallna. Lägg upp med snittytan upp och sätt in i ugn att torka på eftervärmen.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
Om oss