Svenska jordgubbar med vit chokladBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Svenska jordgubbar med vit choklad

  • 0 voting
    0Recension
    • 10 min

    • 4 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    10 Portioner

    • 2 liter

      Jordgubbar
    • 400 gram

      Vit choklad
    • 50 gram

      Smör
    • 1 styck

      Citron
  • Gör så här:
    1. Smält choklad och smör i vattenbad. Riv i skal av citron och rör om.
       
    2. Ringla genast chokladen över jordgubbarna.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Vattebad: Koka upp vatten i en större kastrull. Ställ en mindre kastrull eller skål i vattenbadet.

 

Champagne i fruktig, söt stil med gula äpplen, brioche, nougat och citronsyrlig balanserande friskhet. Servera till jordgubbar med syndigt generös mängd vit choklad till.
/Åsa W Karlsson, sommelier

Kommentar
Om oss