Rotsellerisoppa med svampmacka

Rotsellerisoppa med svampmacka

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 500 gram

      Rotselleri
    • 2 styck

      Gul lök
    • 2 msk

      Smör
    • 5 dl

      Grönsaksbuljong
    •  

      el. vatten+konc grönsaksfond
    • 5 dl

      Mjölk
    • 3 dl

      Grädde
    • 100 gram

      Blandsvamp
    • 100 gram

      Färskost
    • 50 gram

      Kryddkrasse
    • 8 skiva

      Vitt matbröd
  • Gör så här:
    1. Soppa: Skala och skär ner selleri i mindre bitar.

    2. Skala och hacka lök. Fräs i smör i 5 minuter utan att den tar färg.

    3. Tillsätt selleri, mjölk, grädde och buljong. Koka tills sellerin är mjuk, cirka 10 minuter.

    4. Mixa slätt med stavmixer eller dylikt. Smaka av med salt och peppar.

    5. Macka: Skala och hacka lök. Grovhacka svamp. Stek svampen och löken i lite smör. Salta och peppra.

    6. Blanda med färskost och krasse. Bred på färskosten på hälften av brödskivorna. Lägg på de andra till en dubbelmacka.

    7. Stek i smör cirka 2 minuter på varje sida. Servera till soppan.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
2 votings
Krämig rotsellerisoppa
Om oss