Krämig rotsellerisoppaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Krämig rotsellerisoppa

  • 2 votings
    2Recensioner
    • 40 min

    • 14 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 1 kilo

      Rotselleri
    • 5 cm

      Ingefära
    • 1 styck

      King solo (vitlök)
    •  

      el. vitlöksklyftor
    • 1 styck

      Gul lök
    • 3 styck

      Morot
    • 1.30 liter

      Vatten
    • 3 dl

      Grädde
    • 0.50 dl

      Vitvinsvinäger
    • 2 msk

      Grönsaksfond (konc)
    • 2 msk

      Tamarisoja
    • 1 tsk

      Sambal oelekpasta
    • 2 msk

      Olivolja till stekning
    •  

      Salt
  • Gör så här:
    1. Skala ingefära, vitlök, gul lök, rotselleri och morot. Skär ner alla grönsaker grovt.

    2. Hetta upp olivolja i en tjockbottnad kastrull. Lägg i ingefära, vitlök och gul lök. Fräs någon minut.

    3. Lägg i rotselleri och morot. Slå på vatten, grädde, vitvinsvinäger, grönsaksfond, tamarisoja, sambal oelek och salt.

    4. Koka på svag värme i 20 minuter. Mixa med mixerstav.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Gröna rätter är oftast smakrika. Salta, syrliga, söta och beska (sallad) ingredienser och smaksättare blandas om vartannat i såväl naturella som tillagade rätter. Antalet ingredienser är ofta många i en sallad.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Krämig jordgubbslemonad
Om oss