Rotsaksminestrone med örtkeso

Rotsaksminestrone med örtkeso

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 20 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 200 gram

      Morot
    • 200 gram

      Rotselleri
    • 100 gram

      Kålrot
    • 200 gram

      Palsternacka
    • 2 styck

      Gul lök
    • 200 gram

      Potatis
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 4 styck

      Tomater
    • 1 dl

      Vita stora bönor (torra)
    •  

      eller
    • 1 burk

      Vita bönor burk
    • 150 gram

      Soppasta
    • 50 gram

      Spenatblad (färsk)
    • 1.80 liter

      Vatten
    • 3 styck

      Grönsaksbuljongtärning
    • 1 msk

      Olivolja
    • 2 dl

      Keso (naturell 4%)
    • 0.50 dl

      Persilja (finhackad)
    • 0.50 dl

      Basilika (finhackad)
    • 0.50 dl

      Parmesan (nyriven)
  • Gör så här:
    1. Blötlägg bönor över natten om torkade. Byt vatten på bönorna och koka tills de är mjuka. (OBS! inget salt för då blir de aldrig klara.)

    2. Koka upp vatten i en stor kastrull. Skär ett litet snitt i tomater. Sänk ner i det kokande vattnet i cirka 15 sekunder. Tag upp och spola kallt. Dra av skalet, skär i bitar.

    3. Skala rotsaker och skär i grova tärningar. Lägg i olika bunkar. Skala och hacka lök och vitlök.

    4. Fräs lök och vitlök i olivolja. Slå på vatten och buljongtärningar. Lägg ner rotsakerna i den ordning som det tar att koka dom, dvs kålrot, rotselleri, morot, potatis och palsternacka sist. Lägg i pasta och koka tills den är klar.

    5. Avsluta med att vända ner tomater, bönor och spenat.

    6. Hacka örterna och blanda med parmesan och keso. Servera till soppan.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kokta grönsaker blir lätt neutrala vid tillagning. Är kryddningen dessutom mild blir rätten neutral. En naturell mager sallad kan skapa problem ihop med dryck, främst ihop med vin, om sallden är besk. Fett och syra (dressing) mildrar dock effekten. Om en naturel  LÄS MER
Kommentar
Om oss