Rot- & fruktssallad (förrätt)

Rot- & fruktssallad (förrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min

    • 9 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 2 styck

      Morot
    • 1 styck

      Palsternacka
    • 1 bit

      Purjolök
    • 3 styck

      Äpple
    • 2 krm

      Kanel
    • 1 krm

      Salt
    • 2 tsk

      Honung (flytande)
    • 2 msk

      Timjan (färsk, hackad)
    • 2 msk

      Smör
  • Gör så här:
    1. Skär äpplena i klyftor och rensa dem från kärnor. Stek dem i smör på medelhög värme i någon minut så de får lite färg. Strö över kanel och lägg dem på ett fat.

    2. Skala och riv morötter och palsternacka. Skär purjolöken i skivor. Stek alltsammans i smör på medelhög värme i ca 2 minuter. Tag av stekpannan från plattan och häll över kanel, salt och honung.

    3. Fördela äppleklyftor och rotfruktsblandning på fyra tallrikar. Strö över färsk timjan.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
1 voting
Rotig morotssoppa
0 voting
Tonfiskmousse (förrätt)
Om oss