Rotig morotssoppaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Rotig morotssoppa

  • 1 voting
    1Recension
    • 1 h

    • 8 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Morot
    • 200 gram

      Rotselleri
    • 2 styck

      Schalottenlök
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 2 msk

      Olivolja
    • 1 liter

      Vatten
    • 1 msk

      Grönsaksfond (konc)
    •  

      Salt & svartpeppar
  • Gör så här:
    1. Börja med lins- och/eller cashewmix om sådan önskas. Se separat recept.

    2. Skala morötter, rotselleri och lök.
      Skär ner allt i mindre bitar.

    3. Hetta upp olivolja i en kastrull.
      Lägg i lök+vitlök och fräs det hastigt.
      Tillsätt morötter och rotselleri.
      Häll på vatten och grönsaksfond.
      Låt småkoka i cirka 40 minuter.

    4. Mixa hälften av soppan till slät puré med mixerstav eller i matberedare. Mixa den andra hälften en kort stund, dvs mindre finfördelat. Blanda, salta och peppra.
      Toppa med lins-/cashewmix.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kokta grönsaker blir lätt neutrala vid tillagning. Är kryddningen dessutom mild blir rätten neutral. En naturell mager sallad kan skapa problem ihop med dryck, främst ihop med vin, om sallden är besk. Fett och syra (dressing) mildrar dock effekten. Om en naturel  LÄS MER
Kockens tips!

Kalorisnål, hälsosam vegetarisk mat.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kokosdoftande morotssoppa
0 voting
Rot- & fruktssallad (förrätt)
Om oss