Tonfiskmousse (förrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Tonfiskmousse (förrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min( + 2 h )

    • 8 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 250 gram

      Tonfisk i olja (burk)
    • 2 styck

      Gelatinblad
    • 1.50 dl

      Vitt vin (torrt)
    • 1 msk

      Olivolja
    • 1 msk

      Persilja
    • 75 gram

      Färskost
    • 2 tsk

      Senap (fransk osötad)
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Lägg gelatinbladen i det kalla vita vinet.

    2. Låt tonfisken rinna av och blanda den sedan med olivolja, persilja, salt, peppar och senap.

    3. Blanda de urkramade gelatinbladen och vinet med tonfiskröran och färskosten.
      Häll allt i en smord bakform och låt stelna ca 2 timmar i kylskåpet.

    4. Stjälp upp moussen på ett fat och dekorera med en kvist persilja. Servera.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Avgränsningen av milda fiskrätter mot andra smakgrupper är ofta svår. Att rätten är mild innebär inte att den är smaklös. En fisk som t.ex. röding har klar smakkaraktär, men måste ändå anses som mild. Rätterna i denna grupp ligger över genomsnittet för kraftfull mat, men är oftast snarare "medel" än  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Tonfiskmousse

Tonfiskmousse

15 minEnkelt

1 voting
Sparrissoppa (förrätt)
Om oss