Romansallad med granatäpple, avocado och sesamstekt kyckling

Romansallad med granatäpple, avocado och sesamstekt kyckling

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 2 huvud

      Romansallat
    • 1 styck

      Granatäpple
    • 2 styck

      Avokado
    • 500 gram

      Kycklinginnerfilé
    • 46 gram

      Sesamfrö
    • 2 dl

      Crème fraiche
    • 1 kruka

      Persilja
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 0.33 styck

      Jalapeño (färsk)
    • 0.50 styck

      Skal av citron
    • 2 msk

      Matolja till stekning
    •  

      Salt
  • Gör så här:
    1. Skär ner romansallad i stora bitar. Lägg i kallvatten.

    2. Värm en stekpanna med olja att steka i. Häll ut sesamfrön på en tallrik. Vänd kyckling i sesamfrön. Stek i pannan.

    3. Dela och kärna ur avocado. Skär i strimlor. Slunga salladen torr. Lägg ut på ett fat. Fördela ut avocado. Dela granatäpple och knacka ur kärnorna över salladen.

    4. Skala vitlök. Riv citronskal. Mixa vitlök, citronskal, chili och crème fraiche med en stavmixer. Smaka av med lite salt.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kraftfulla fågelrätter är ofta smakrika. Anka, gås, vildfågel är i sig smakrika, men oftasts är det tillbehören som har många olika smaker. Smakvariationen är stor, varför dessa rätter kräver lite extra engagemang och smakanalys  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
Om oss