Rödvinskokta päron med kanel och lagerbladBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Rödvinskokta päron med kanel och lagerblad

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min( + 24 h )

    • 6 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 4 styck

      Päron (fast sort)
    • Lag:
    • 1 flaska

      Rött vin
    • 3 dl

      Strösocker
    • 1 styck

      Citron
    • 2 styck

      Kanelstång
    • 2 blad

      Lagerblad
  • Gör så här:
    1. Riv skal på citron och pressa. Skala päron och kärna ur.

    2. Mät upp ingredienserna till lagen. Koka upp. Lägg ner päronen i den kokande lagen. Låt koka försiktigt tills de är mjuka, cirka 10-15 minuter.

    3. Fyll på varm och väl rengjord burk. Sätt på lock och ställ kallt i minst ett dygn.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Om oss