Drottningbullar med kanel och mandelmassaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Drottningbullar med kanel och mandelmassa

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 30 min

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    35 Antal bullar

    • 15 dl

      Vetemjöl
    • 1 dl

      Strösocker
    • 0.75 tsk

      Salt
    • 1 tsk

      Kardemumma (mald)
    • 150 gram

      Smör (rumsvarmt)
    • 50 gram

      Jäst röd (för söta degar)
    • 5 dl

      Mjölk
    • 200 gram

      Mandelmassa
    • 2 msk

      Kanel
    • 50 gram

      Drottningsylt
    • 1 styck

      Ägg till pensling
    •  

      Pärlsocker
  • Gör så här:
    1. Blanda i en blandarbunke, mjöl, socker, jäst, kardemumma, smör och mjölk. Kör blandaren på medelhastighet i 5-8 minuter. 

    2. Tillsätt salt. Kör 1 minut. Låt vila i 30 minuter under en bakduk.

    3. Dela degen i 2 delar. Kavla ut i rektanglar. Blanda ihop smör, mandelmassa, sylt och kanel. Bred på fyllningen på degen. Vik på hälften. Skär i cirka 4 cm breda strimlor. Snurra till knyten. Lägg på plåt. Jäs i 30 minuter.

    4. Sätt ugnen på 200°C. Vispa ut ägg i en kopp. Pensla bullarna med ägget. Strö över pärlsocker. Sätt in i ugn 8-10 minuter. Tag ut och låt svalna på galler under bakduk.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Saffransgifflar med mandelmassa
0 voting
GI-mandelmassa

GI-mandelmassa

10 minEnkelt

Om oss