Rödingburgare med apelsinsmakBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Rödingburgare med apelsinsmak

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 800 gram

      Rödingfilé (utan skinn)
    • 2 styck

      Ägg
    • 2 styck

      Skal från apelsin
    • 10 gram

      Dill
    • 1 msk

      Crème fraiche
    • 1 tsk

      Sambal oelekpasta
    • 1 tsk

      Salt
    •  

      Olivolja till stekning
  • Gör så här:
    1. Välj och planera tillagning av tillbehör.
      Tips: Spara rätten och tillbehöret i Meny.

    2. Grovriv apelsinskal (endast orange kött).
      Blada av dill från stjälkarna.

    3. Lägg röding och ägg i en matberedare.
      Mixa cirka 2 minuter till halvgrov massa.

    4. Tillsätt apelsinskal, dill, crème fraiche, sambal och salt.
      Mixa cirka 2 minuter till halvslät massa.
      Ställ in smeten i kylen i 20 minuter.
      Sätt ugnen på 100°C.

    5. Forma smeten till portionsburgare.
      Smörj en plåt med olja. Lägg på burgarna.
      Sätt in i ugnen i cirka 15 minuter.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

PASSAR TILL

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrika fiskrätter har flera tydliga grundsmaker och kan innehålla speciellt smakrika tillbehör vilket ger smakrikedom. Kraftfull blir rätten t.ex. om den består av fet fisk och kaloririka tillbehör. Hasselsmörbakad laxfilé är en ganska kraftfull rätt med sammansatt smakupplevelse och ett typiskt r  LÄS MER
Kockens tips!

För vackert runda burgare kan portionsringar av metall användas.

Burgarna kan också serveras med hamburgerbröd och sallad.

Kommentar
Om oss