Apelsindoftande potatissallad (tillbehör)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Apelsindoftande potatissallad (tillbehör)

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Potatis
    • 2 dl

      Gröna linser
    • 60 gram

      Pistaschmandel (skalade)
    • 25 gram

      Mangold (röd)
    • 2 msk

      Olivolja till stekning
    •  

      Salt & peppar
    • Dressing:
    • 1 styck

      Apelsin
    • 2 msk

      Vitvinsvinäger
    • 1 msk

      Olivolja
    • 1 tsk

      Sambal oelekpasta
    • 1 tsk

      Salt
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 200°C. Tvätta potatisen och skär i stavar. Lägg den på ugnsplåten. Häll lite olja på potatisen. Salta lätt. Sätt in i ugnen i cirka 20 minuter. Rör om någon gång. Ta ut och låt svalna.

    2. Koka linser enligt anvisning på förpackning.

    3. Grovhacka mandeln. Pressa apelsinjuice i en bunke och blanda med vinäger, olivolja, sambal och salt.

    4. Blanda potatis med linser, mandel och mangold. Slå över dressingen.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Alternativ potatissallad

Färsk potatissallad med jordgubbar

Färsk potatissallad med jordgubbar

  • 40 min
  • 7 Ingredienser
  • Enkelt
Kommentar
Liknande recept
Om oss