Rödbetssallad med bakad tomat och lök

Rödbetssallad med bakad tomat och lök

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 520 gram

      Rödbetor
    • 4 styck

      Tomater
    • 12 styck

      Pärllök
    • 50 gram

      Babyspenat (färsk)
    • 200 gram

      Getost (chèvre)
    • 100 gram

      Valnötskärnor
    • 0.50 dl

      Olivolja
    • 1 msk

      Rödvinsvinäger
    • 2 msk

      Matolja till stekning
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 90°C.

    2. Dela tomater på 4. Lägg på en plåt med skalsidan neråt. Salta. Sätt in i ugnen i 40 minuter.

    3. Koka rödbetor till mjuka. Skala och skär i klyftor. Skala lök. Stek mjuka i olja på svag värme.

    4. Blanda tomat, rödbetor, lök, spenat, olja och vinäger. Krydda med salt och peppar. Lägg ut på ett fat. Smula över getost. Fördela över valnötter.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Gröna rätter är oftast smakrika. Salta, syrliga, söta och beska (sallad) ingredienser och smaksättare blandas om vartannat i såväl naturella som tillagade rätter. Antalet ingredienser är ofta många i en sallad.  LÄS MER
Kommentar
Om oss