Rödbetsgravad lax med stjärnanis, äpple och senap (förrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Rödbetsgravad lax med stjärnanis, äpple och senap (förrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 10 min( + 48 h )

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 400 gram

      Laxfilé (utan skinn)
    • 3 msk

      Salt
    • 4 msk

      Strösocker
    • 1 styck

      Stjärnanis
    • 1 st stor

      Rödbetor
    • 2 styck

      Äpple
    • 2 cm

      Pepparrot
    •  

      Blandsallat
    •  

      Olivolja
    •  

      Flingsalt
    • 2 dl

      Crème fraiche
    • 1 msk

      Grov dijonsenap
    • 2 tsk

      Honung
  • Gör så här:
    1. Skala och riv rödbeta. Krossa stjärnanis. Blanda salt och socker.
       
    2. Klappa in lax med salt och socker. Gnid med rödbeta och stjärnanis. Lägg i en form och plasta över. Ställ in i kyl över natten.
       
    3. Dag 2: Vänd på laxen. Lyft ur laxen på kvällen.
       
    4. Blanda crème fraiche, senap och honung till såsen. Låt stå i cirka 30 minuter.
       
    5. Skala och strimla äpplen och pepparrot. Vänd med sallad, olja och lite flingsalt.
       
    6. Skiva lax i halvcentimeter tjocka skivor. Lägg ut skivorna på en tallrik. Lägg på äppelsalladen och såsen.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrika råa fiskrätter är bl.a. gravad fisk, sushi och olika sillsallader. Gravad fisk är som regel tydligt salt-söt och sillsallader har ofta bred smakupplevelse. Sushi räknas till denna grupp pga av tillbehören. Soja ger sälta, inlagd ingef&  LÄS MER
Kommentar
Om oss