Älgcarpaccio med basilika, äpple och russin (förrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Älgcarpaccio med basilika, äpple och russin (förrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 35 min

    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 400 gram

      Älgbiff (mörad)
    • 1 msk

      Olivolja
    • 1 styck

      Äpple (syrligt)
    • 25 gram

      Russin
    • 25 gram

      Basilika (lime-)
    • 50 gram

      Jungfrusallat (blands.)
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 120°C. Ringla hälften av oljan på älgbiffen. Salta och peppra.

    2. Hetta upp en torr stekpanna och bryn biffen runt om till fin yta.

    3. Lägg över biffen i en ugnssäker form. Stoppa i en stektermometer. Sätt i ugn. Biffen är klar vid innertemperatur 56°C.
      Det tar cirka 20 minuter. Ta ut och låt svalna.

    4. Kärna ur och småtärna äpple. Hetta upp resten av oljan i en stekpanna. Lägg ner äpple och russin. Fräs i en minut. Finhacka basilika och tillsätt i pannan. Dra pannan åt sidan.

    5. Skär älgbiffen i tunna skivor. Lägg upp sallat och älgskivor ovanpå. Toppa med äpple- och russinmix. Salta och peppra.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Vilträtter är som regel mager, smakrik mat. Köttet, liksom tillbehören är mer eller mindre smakrika. Rådjurs- och hjortkött har mild viltsmak, medan älg, björn och vildsvin har kraftigare viltsmak. Serveras söta tillbehör till maten kla  LÄS MER
Kockens tips!

Blanda gärna svarta russin med gula.

Kommentar
Om oss