Citrusmarinerad lax med äpple, pepparrot och tomat

Citrusmarinerad lax med äpple, pepparrot och tomat

  • 0 voting
    0Recension
    • 24 h

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 500 gram

      Laxfilé (färsk)
    • 1 styck

      Citron
    • 1 styck

      Äpple (grönt)
    • 4 cm

      Pepparrot
    • 12 styck

      Cocktailtomater
    • 2 msk

      Rapsolja (kallpressad)
    • 4 styck

      Rädisor
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Tärna lax. Tärna äpple. Pressa citron. Blanda äpple, citron och lax. Blanda i olja. Låt stå kallt över natten.
       
    2. Dela tomater. Skiva rädisor. Blanda med laxen. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp på fat. Garnera med något fint grönt.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrika råa fiskrätter är bl.a. gravad fisk, sushi och olika sillsallader. Gravad fisk är som regel tydligt salt-söt och sillsallader har ofta bred smakupplevelse. Sushi räknas till denna grupp pga av tillbehören. Soja ger sälta, inlagd ingef&  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
Om oss