Risonisoppa med grönsaker och parmesanBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Risonisoppa med grönsaker och parmesan

  • 1 voting
    1Recension
    • 15 min

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 1.50 dl

      Risoni (pastakorn)
    • 2 styck

      Morot
    • 0.50 stjälk

      Blekselleri
    • 4 styck

      Tomater
    • 1 styck

      King solo (vitlök)
    • 1 burk

      Borlottibönor burk (med spad)
    • 1.40 liter

      Vatten
    • 1 dl

      Grönsaksfond (konc)
    • 4 skiva

      Vitt matbröd
    •  

      Parmesan (nyriven)
    •  

      Olivolja
  • Gör så här:
    1. Skala och grovriv morötter. Skiva blekselleri. Skala och pressa vitlök.

    2. Koka upp vatten och fond. Lägg i selleri, vitlök, morot och risoni. Koka tills risonin är klar, cirka 11 minuter. (Rör regelbundet då risoni har en tendens att sätta sig i botten på kastrullen.)

    3. Häll av vätskan på bönorna. Tillsätt till soppan. Smaka av med salt och peppar.

    4. Lägg en skiva vitt bröd i botten på tallrikar. Slå över soppan. Ringla så mycket olja över som ni tycker om. Riv parmesan över, ju mer desto godare.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Gröna rätter med sälta är sällan kraftigt salta. Rätterna är ofta gränsfall till att klassas som neutrala eller smakrika.  LÄS MER
Kockens tips!

Detta är en perfekt kylskåpsrensare. Ta det ni har i kylen i grönsaksväg och lägg i soppan. Se till att ha en god olivolja och rikligt med parmesan. Snabbt enkelt, gott och värmande.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Bakad potatis med parmesan
Om oss