20 min
15 Ingredienser
Medel
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
4 Antal portioner
Frityrolja
4 dl
Vetemjöl33 cl
LättölSalt
400 gram
Grönsakert.ex.
Broccoli (färsk)
Aubergine
Squash
Stjälkselleri
Gul lök
Blomkål
Persilja
Sötpotatis
Svamp
KOCK: PetterPetter
Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu
Grönsaker flyter upp när de börjar bli klara. Dock brukar smeten fastna i botten och det är lämpligt att lossa dem med något metall-verktyg. Friterade grönsaker passar utmärkt som drinktilltugg eller som tapas.
Säkerhet
Tänk på att frityroljan är farligt het och kan sprätta. Inga barn i närheten. Använd gärna glasögon av något slag. En elektrisk fritös är bäst, men kräver mycket olja som inte bör sparas (transfett bildas vid fritering). En panna kan fungera men ger mindre skydd om det sprätter. En kastrull är bättre. Låt oljan svalna innan den hälls bort. Hett fett och vatten passar inte ihop och det kan sprätta förfärligt.