Rimmad lax med dillstuvad potatisBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Rimmad lax med dillstuvad potatis

  • 0 voting
    0Recension
    • 35 min

    • 9 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Lax (rimmad, lättrökt)
    • Stuvad potatis:
    • 0.80 kilo

      Potatis
    • 1 msk

      Smör el. margarin
    • 2 msk

      Vetemjöl
    • 4 dl

      Mjölk
    • 1 tsk

      Salt
    • 1 krm

      Vitpeppar
    • 2 knippe

      Dill
    •  

      Så stuvar man >
  • Gör så här:
    1. Skala och dela potatisen i mindre bitar. koka dem i saltat vatten på medellåg värme i ca 15 min.

    2. Smält matfettet och rör ner mjölet. Häll i mjölken under omrörning och låt koka i ca 5 min på medellåg värme.

    3. Tag av kastrullen från plattan och rör försiktigt ner potatisen i såsen. Smaksätt med salt, peppar och kryddgrönt.

    4. Om laxen inte är färdigskivad, tag en filékniv och skär den i tunna skivor. Garnera med dillkvistar. Servera.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

ALTERNATIV

Gravad lax - grundrecept

Gravad lax - grundrecept

  • 10 min
  • 7 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Rätterna i denna grupp har tydlig sälta, men är sällan mycket salta. Rätten kan vara saltad, eller så är tillbehören tydligt salta t.ex. om ansjovis ingår eller att det är en sojasås till rätten. Fiskråvaran kan vara salt som t.ex. i fallet lutfisk. Ibland serveras lingon till fisk. Är sötman då dom  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
Om oss