Rimmad laxBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Rimmad lax

  • 0 voting
    0Recension
    • 35 min

    • 8 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Lax (rimmad, lättrökt)
    • Stuvad potatis:
    • 0.80 kilo

      Potatis
    • 1 msk

      Smör el. margarin
    • 2 msk

      Vetemjöl
    • 4 dl

      Mjölk
    • 1 tsk

      Salt
    • 1 krm

      Vitpeppar
    • 2 knippe

      Dill
  • Gör så här:
    1. Skala och dela potatisen i mindre bitar. Koka i saltat vatten på medellåg värme i cirka 15 minuter.
       
    2. Smält matfett och rör ner mjöl. Häll i mjölk under omrörning och låt koka i cirka 5 minuter på medellåg värme.
       
    3. Tag av kastrullen från plattan och rör försiktigt ner potatisen i såsen. Smaksätt med salt, peppar och kryddgrönt.
       
    4. Om laxen inte är färdigskivad, tag en filékniv och skär den i tunna skivor. Garnera med dillkvistar. Servera.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Rätterna i denna grupp har tydlig sälta, men är sällan mycket salta. Rätten kan vara saltad, eller så är tillbehören tydligt salta t.ex. om ansjovis ingår eller att det är en sojasås till rätten. Fiskråvaran kan vara salt som t.ex. i fallet lutfisk. Ibland serveras lingon till fisk. Är sötman då dom  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Rimmad oxbringa

Rimmad oxbringa

2 h 30 minMedel

Om oss