Rågbröd med rökta räkor i färskost

Rågbröd med rökta räkor i färskost

  • 0 voting
    0Recension
    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    10 Antal bitar

    • 100 gram

      Rågbröd
    • 200 gram

      Rökta räkor
    • 100 gram

      Färskost
    • 0.25 styck

      Citron
    • 2 msk

      Gräslök (hackad)
    • 30 gram

      Forellrom
    • 20 gram

      Pepparrot
    •  

      Frityrolja
  • Gör så här:
    1. Värm olja i en stor kastrull till 180°C. Skiva rågbrödet tunt och fritera gyllenbrunt. Bryt i snapasbitar.
    2. Skala och grovhacka räkor. Spara några till garnering. Blanda med färskost. Smaka av med hälften av gräslöken, citron, salt och svartpeppar.
    3. Rulla till bollar och fördela på rågbrödet. Garnera med räkor, forellrom, resterande gräslök och riven pepparrot.

KOCK: KocklandslagetKocklandslaget

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Recept skapat av Tom Sjöstedt från kocklandslaget.
Kommentar
Liknande recept
15 votings
Rågbröd -grundrecept
0 voting
Rökt lax med potatisterrin
Om oss