Grön potatismosBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Grön potatismos

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 7 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Potatis
    • 250 gram

      Grönkål (färsk)
    • 1 styck

      Purjolök
    •  

      Vatten
    •  

      Matfett (smör)
    •  

      Mjölk
    •  

      Salt
  • Gör så här:
    1. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.

    2. Ta bort ev. stjälkar på grönkålen. Skär purjolöken i skivor eller hacka den.

    3. Hetta upp matfett i en stekpanna på medelhög värme och stek grönkål och purjolök ett par minuter. Tillsätt lite vatten och låt puttra ytterligare ett par minuter.

    4. Häll bort vattnet från potatisen och mosa med potatisstöt eller trägaffel. Rör ner lite smör och tillsätt mjölk till lagom konsistens. Smaka av med salt.

    5. Blanda mos med grönkål och purjolök.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Passar till allehanda kött- och fiskrätter.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Potatismos

Potatismos

30 minEnkelt

0 voting
Grön strandsoppa
Om oss