Pommes duchesse - potatismos till gratängBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Pommes duchesse - potatismos till gratäng

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min( + 45 min )

    • 4 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 8 styck

      Potatis (medelstor)
    • 1 styck

      Ägg
    • 2 msk

      Smör el. margarin
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Skala, dela och koka potatisen i lättsaltat vatten i cirka 15 minuter.

    2. Mosa potatisen fint eller pressa genom purépress.

    3. Arbeta ihop potatisen väl med ägg och smör. Smaka av med salt, peppar.

    4. Gratinera i  ugn på 250-275ºC i 5-10 minuter, tills den fått färg.


KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kockens tips!

Det här moset passar bra att spritsa runt fisk- och kötträtter som skall gratineras i ugn, t.ex. plankstek.

En variant är att rulla bollar eller spritsa moset till små rosentoppar på smord plåt.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Potatismos

Potatismos

30 minEnkelt

0 voting
Gratäng bolognese

Gratäng bolognese

25 minEnkelt

Om oss