Potatiskaka med sill och gräslök (plockmat)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Potatiskaka med sill och gräslök (plockmat)

  • 0 voting
    0Recension
    • 35 min

    • 8 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    1 Sats (à 16 st)

    • 0.30 kilo

      Potatis
    • 2 styck

      Ägg
    • 1 msk

      Mjölk
    • 2 msk

      Vispgrädde
    • 3 msk

      Potatismjöl
    •  

      Matfett till stekning
    • Pålägg:
    • 400 gram

      Inlagd sill
    •  

      Gräslök
  • Gör så här:
    1. Skala och koka potatis (cirka 20 minuter).

    2. Dela äggula från vitan och vispa äggvitan.

    3. Häll av vattnet och mosa potatisen. Tillsätt mjölk, vispgrädde, potatismjöl, äggulor och vita. Blanda ordentligt.

    4. Forma små runda halvtjocka kakor och stek dem i matfett på medelvärme, gärna i en plättlagg. 4 minuter på ena sidan och 3 minuter på den andra.

    5. Lägg ett par sillbitar med lite inläggning på varje "kaka". Garnera med klippt gräslök.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

ALTERNATIV

Att tänka på när du väljer passande dryck

Till gruppen salt rå fisk räknas främst olika sorters inlagd sill. Utmärkande är sältan, men i övrigt är smakrikedomen mycket varierande. Delvis mot våra principer, men av praktiska skäl har vi samlat flertalet inlagda sillsorter här. Inlag  LÄS MER
Kockens tips!

Vi har på bilden valt tomatsill och senapssill som pålägg.

Kommentar
Liknande recept
Om oss