Potatiskaka med ägg och ansjovis (plockmat)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Potatiskaka med ägg och ansjovis (plockmat)

  • 0 voting
    0Recension
    • 35 min

    • 8 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    1 Sats (à 16 st)

    • 300 gram

      Potatis
    • 2 styck

      Ägg
    • 1 msk

      Mjölk
    • 2 msk

      Vispgrädde
    • 3 msk

      Potatismjöl
    •  

      Matfett till stekning
    • Pålägg:
    • 32 filé

      Ansjovisfiléer (rensade)
    •  

      Gräslök till garnering
  • Gör så här:
    1. Skala och koka potatis.

    2. Dela äggula från vitan och vispa äggvitan.

    3. Häll av vattnet och mosa potatisen. Tillsätt mjölk, vispgrädde, potatismjöl, äggulor och vita. Blanda ordentligt.

    4. Forma små runda halvtjocka plättar och stek dem i matfett på medelvärme, gärna i en plättlagg. 4 minuter på ena sidan och 3 minuter på den andra.

    5. Hårdkoka under tiden äggen som skall läggas på potatiskakan i cirka 10 minuter. Låt svalna i kallt vatten. Skala. Skär av äggkanterna och dela på mitten.

    6. Lägg en ägghalva på varje "kaka" och en ansjovis ovanpå. Garnera med gräslök.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

ALTERNATIV

Att tänka på när du väljer passande dryck

Till gruppen salt rå fisk räknas främst olika sorters inlagd sill. Utmärkande är sältan, men i övrigt är smakrikedomen mycket varierande. Delvis mot våra principer, men av praktiska skäl har vi samlat flertalet inlagda sillsorter här. Inlag  LÄS MER
Kockens tips!

Kommentar
Liknande recept
Om oss