Potatiskaka med romäggBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Potatiskaka med romägg

  • 0 voting
    0Recension
    • 35 min

    • 8 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    1 Satser (à 16 st)

    • 0.30 kilo

      Potatis
    • 2 styck

      Ägg
    • 1 msk

      Mjölk
    • 2 msk

      Vispgrädde
    • 3 msk

      Potatismjöl
    •  

      Matfett till stekning
    • Pålägg:
    • 300 gram

      Fiskrom
    •  

      Kryddgrönt till garnering
  • Gör så här:
    1. Skala och koka potatis (ca 20 min).
       
    2. Dela äggula från vitan och vispa äggvitan.
       
    3. Häll av vattnet och mosa potatisen.
      Tillsätt mjölk, vispgrädde, potatismjöl, äggulor och vita. Blanda ordentligt.
       
    4. Forma små runda halvtjocka kakor och stek dem i matfett på medelvärme, gärna i en plättlagg. 4 minuter på ena sidan och 3 minuter på den andra.
       
    5. Pålägg: Hårdkoka under tiden äggen som skall läggas på potatiskakan i cirka 10 min. Låt svalna i kallt vatten. Skala äggen och skär av sidorna, samt dela på längden.
       
    6. Lägg en ägghalva på varje "kaka" och en en rågad tesked rom ovanpå.
      Garnera med något kryddgrönt.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

ALTERNATIV

Kockens tips!

På bilden syns löjrom och forellrom.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Potatiskaka med lax

Potatiskaka med lax

35 minEnkelt

Om oss