Ångkokta pilgrimsmusslor (förrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Ångkokta pilgrimsmusslor (förrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 10 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 12 styck

      Pilgrimsmusslor
    • 2 msk

      Ingefära (färskriven)
    • 4 msk

      Soja (japansk)
    • 2 msk

      Forellrom (el. löjrom)
    •  

      Gräslök
    • Sås:
    • 2 st liten

      Schalottenlök
    • 2 dl

      Vispgrädde
    • 2 dl

      Mousserande vin
    • 1 msk

      Senap (fransk osötad)
    •  

      Olivolja
  • Gör så här:
    1. Sås: Skala och finhacka löken.
      Fräs den mjuk och genomskinlig i lite olja på medelvärme i en stekpanna ca 5 min.
      Häll på vispgrädde och reducera tills 10% av vätskan återstår. Häll i mousserande vin och rör ner fransk senap enligt egen smak.

    2. Koka upp vatten i en ångkokare.
      Finriv ingefära. Lägg musslorna i ungssäker form. Häll över ingefära och soja.
      Placera i ångkokaren 1-2 minuter.
      Musslorna är klara när de har vitnat.

    3. Lägg upp musslorna på tallrikar, häll sås runt om och garnera med rom och gräslök.
      Servera.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Skaldjur förekommer ofta som del av en smakrik rätt, eller så är tillbehören smakrika. Smakrikedomen är ofta stor, salt, surt, sött och kryddigt huller om buller. Så snart många smaker finns representerade i maträtten, blir   LÄS MER
Kockens tips!

Har man inte en ångkokare kan man koka i en eldfast form i ett vattenbad i en kastrull med lock. Ställ något under formen, så att den inte nuddar vattnet. Asiatiska ångkokare (steamers), gjorda i bambu, är billiga och utmärkta för ändamålet. De placeras ovanpå en kastrull.

Kommentar
Liknande recept
Om oss