Grillade pilgrimsmusslor i baconpaket (förrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Grillade pilgrimsmusslor i baconpaket (förrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 5 min

    • 6 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 8 styck

      Pilgrimsmusslor
    • 8 skiva

      Bacon
    •  

      Tandpetare
    • Tillbehör:
    •  

      Tabascosås
    •  

      eller
    •  

      Chilipepparsås
  • Gör så här:
    1. Sätt på utegrillen (ugnsgrillen).
      Ta ut varorna ur kylen och låt dem bli rumsvarma.

    2. Linda en baconskiva runt varje mussla.
      Fäst med en tandpetare.

    3. Grilla musslorna cirka 1 minut på vardera sidan under stängt lock, tills de fått fin färg.

    4. Servera med någon starkt kryddad sås, t.ex. droppa lite tabasco på musslorna.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Magra, kryddiga skaldjursrätter är sällsynt. Vanligen är rätten allmänt smakrik eller så gör tillbehören rätten kraftfull. Gränsdragen är dock oftast svår. Kryddhetta, som i rätten chilikrabba, ställer krav på kryd  LÄS MER
Kockens tips!

Historiskt tog pilgrimer hem musslorna som bevis på att de hade varit långt söderut. Saint-Jacques (Jakob), var en av Jesu 12 lärjungar och pilgrimernas skyddshelgon (franska: coquilles Saint-Jacques).

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kycklingfilé i baconpaket
Om oss