Penne Rigate med strimlad oxfilé och valnötter

Penne Rigate med strimlad oxfilé och valnötter

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 400 gram

      Penne Rigate (Barilla)
    • 400 gram

      Oxfilé
    • 25 gram

      Smör
    • 1 styck

      Zucchini
    • 100 gram

      Valnötskärnor
    • 3 dl

      Grädde
    • 2 styck

      Tomater
    • 2 krm

      Salt
    • Garnering:
    • 70 gram

      Parmesan (nyriven)
  • Gör så här:
    1. Koka pasta enligt anvisningar på paketet.

    2. Dela zucchini i fyra delar på längden och skär halvcentimetertjocka bitar. Strimla oxfilé. Skär tomat i stavar.

    3. Bryn smör. Stek oxfilén på hög värme tills den fått fin yta, cirka 2 minuter. Salta och sänk värmen. 

    4. Blanda ner zucchini och valnötter i stekpannan. Stek tills zucchinin fått färg. Häll på grädde och låt sjuda i cirka 5 minuter. 


    5. Lägg tomaterna i såsen, blanda ihop. Lägg pastan i såsen. Garnera med parmesan och valnötter.

KOCK: Christian CampogianiChristian Campogiani

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Avsnitt pasta-/risrätter ej klar. Pågående arbete.Pastarätter är som regel smakrika, risrätter smakrika eller kryddiga. Pastasåser är ofta lätt söta och ofta kryddiga och ofta är också övriga tillbehör smak  LÄS MER
Kockens tips!

Penne Rigate har fått namnet penne som betyder penna på italienska då den har formen av ett räfflat rör med snedskurna ändar som är inspirerad av antika fjäderpennor. 

Penne passar utmärkt i kombination med lättflytande tomatsåser och kan även med fördel användas i gratänger eftersom räfflorna gör pastan robust.

Kommentar
Om oss